2014. március 9., vasárnap

Kedves Látogató lehet, hogy Ön egy Centrum szimpatizáns?


Ha igen, akkor van egy jó hírem az Ön számára.  
A 2014-es országgyűlési választásokon ismét szavazhat a Centrum Pártra. Nem tűntünk el a süllyesztőben, sőt most erősebbek vagyunk, mint valaha. Most nagyon komoly esélyünk van az 5%-os parlamenti küszöb átlépésére és beleszólásunk lehet Magyarország jövőjének alakításába. 

Hogyan? 
Stratégiai együttműködést kötöttünk Dr. Szili Katalinnal és 15 parlamenten kívüli párttal, egyesülettel, alapítvánnyal. Ezekkel a szervezetekkel 2013 őszén megalakítottuk a KTI Néppártot, amelynek Dr. Szili Katalin az elnöke.




 Ha az elmúlt 12 évben szimpatizált a Centrum Párttal és most is támogatni szeretné a szavazatával, akkor 2014 április 6-án szavazzon a KTI Néppártra és képviselő jelöltjeire. Ha Ön a Centrum Párt tagja, akkor az alapszabály értelmében automatikusan tagja a KTI Néppártnak is.

Szavazzon a  KTI Néppártra!
Szavazzon Barna Lászlóra, a KTI Baranya megye, Pécs 1. választókerületének képviselő jelöltjére.


Kattintson a következő linkre és ismerje meg Barna Lászlót: http://barnalaszlokti.blogspot.hu/

Az elmúlt évek során rájöttünk arra, hogy egy parlamenten kívüli kis pártnak egyedül nincs esélye a milliárdos költségvetéssel működő, kiterjedt média kapcsolatokkal rendelkező nagy pártokkal szemben, egy országgyűlési választáson. Ezért együttműködő partnereket kerestünk és 2011-ben Szabó Lajos, a Centrum elnöke meghirdette a parlamenten kívüli pártok találkozóját. Nagyon sok párttal találkoztunk, majd kiterjesztettük az együttműködést a civil szervezetekre is. 
2013 őszére egy 15 szervezetet tömörítő, ütőképes csapat állt össze és Dr. Szili Katalin vezetésével megalakítottuk a KTI Néppártot.



KTI Néppárt bemutatása.
KTI a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt, amelynek Dr. Szili Katailn az elnöke. Dr. Szili Katalint mindenki ismeri Magyarországon, hiszen hosszú időn keresztül, 7 éven át 2002 és 2009 között a magyar országgyűlés elnöke volt.
A KTI Néppárt 15 szervezet összefogásából jött létre 2013 őszén. Politikai pártok, alapítványok, mozgalmak, egyesületek szövetsége. 

1.     Aranyliliom Közhasznú Alapítvány
2.     Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet 
3.     Centrum Összefogás Magyarországért
4.     Emberközpontú Országért Mozgalom
5.     Esély a Megújulásra Egyesület 
6.     Európai Konzervatív Magyarok Egyesülete
7.     Hiteles Mozgalom
8.     KÉKEK Kárpát-medencei Élet Közösség Egyesületi Kör BA
9.     Magyar Autonóm Néppárt 
10.   MARÉG-Magyarországi Régiókért Egyesület (TPT) 
11.   ÖTHÉT Egyesület
12.   Peyer Károly Alapítvány 
13.   Szociális Unió Párt 
14.   Szövetség a Jövőért Mozgalom 
15.   Zuglóiak Érdekképviseleti Egyesülete



Azért tartom fontosnak, hogy a KTI civil szervezetek tömörülése, mert ezek a szervezetek ténylegesen ismerik az emberek mindennapi problémáit, hiszen hosszú évek óta napi szinten ezzel foglalkoznak. Pl. az Arany Liliom Alapítvány, ami hátrányos helyzetű gyermekek tanulmányait segíti azért, hogy ne vesszenek el a tehetségek. Itt a szakemberek hosszú évek óta napi kapcsolatban vannak a gyermekkel, családokkal és pontosan ismerik a napi problémáikat és tudják, hogy mivel lehetne segíteni rajtuk. Ennek köszönhetően a KTI nagyon jól tudja az érdekeiket képviselni a parlamentben. Valós, jól működő megoldásokat tud javasolni a problémáikra.
A programunk is így készült, hiszen ezek az alapító szervezetek, közös együttműködéssel és sokszori egyeztetéssel hozták létre. Mindenkinek egyenlő beleszólása volt a program megalkotásába és sikerült mindenben megegyezni. Ezt úgy sikerült megvalósítani, hogy ennél a 15 alapító szervezetnél mindenki arra koncentrált, hogy mik a közös gondolataink, miben hasonlítunk, miben tudunk megegyezni. Nem a különbségekre, hanem a hasonlóságokra koncentráltunk és ennek köszönhetően sikerült megegyezésre jutni.
Ezzel példát is szeretnénk mutatni a magyar politikának, hogy lehetséges a megegyezés. A megosztottságot tarjuk a magyar politikai élet egyik legnagyobb problémájának. Természetesen nem kell mindenben egyet érteni, hiszen különböző emberek, szervezetek vagyunk, egyedi gondolatokkal elképzelésekkel, de ahhoz, hogy az ország szekere előrefele haladjon, a fontosabb dolgokban megegyezésre van szükség. Ha az egyik szervezet előre, a másik hátra, a harmadik oldalra húzza a szekeret, akkor az nem fog semerre sem haladni. Egyhelyben fog toporogni, mint ahogy Magyarország egyhelyben toporog már 25 éve és közben a környező országok elmennek mellettünk. 

Gondoljunk bele, 25 év, egy negyed évszázad telt el a rendszerváltás óta. Emlékezzünk vissza, hogy milyen reményekkel, milyen tervekkel indultunk a jövőnek 1989-ben. Szabad választásokat, szabad vállalkozást, szabad utazást és egy boldogabb jövőt, létbiztonságot képzeltünk el. Sajnos nem ott tartunk és ez főleg a megosztottságnak, a folyamatos ellentéteknek köszönhető. Egy ország legnagyobb ellensége a belső ellenség, a belső viszálykodás, ez gyengíti legjobban a nemzetet. 
Erről egy régi vicc jut eszembe, amikor egy turista csoportnak, látogatást szerveznek a pokolba. Hatalmas üstökben főzik az embereket. A különböző nemzetek külön-külön üstökben vannak és minden üst mellet egy ördög áll egy hatalmas keverővel, és ha valaki ki akar mászni, akkor a keverőlapáttal ráüt, nehogy elszökhessen. Az egyik üst mellet azonban nem áll senki és abban is főnek az emberek. A látogatók megkérdezik az idegenvezetőt, hogy amellett az üst mellett miért nem állnak őrök? Az idegenvezető mosolyogva válaszol. Tuják abban az üstben a Magyarok vannak. Oda nem kellenek őrök, mert ők visszahúzgálják egymást az üstbe.
Ugyan így mosolyognak rajtunk a szomszédos országok is.
Ezért gondoljuk azt, hogy egységre van szüksége az országnak. Ez a 15 szervezet létre tudott hozni egy egységet, és megfogalmazott egy mindenki által elfogadott pártprogramot.


Tisztelt látogató, most egy szó nagyon sokszor el fog hangzani. Ez a szó az igazságosság, hiszen minden programunk ezzel a szóval kezdődik.   A KTI rövidített programjának elemei:

Igazságos béreket!

Igazságtalan, hogy míg Magyarország gazdasági teljesítménye az Uniós átlag kétharmada, addig a jövedelmek az Uniós átlag egyharmadát sem érik el. Átfogó bér- és jövedelemrendezésre van szükség, amely biztosítja, hogy a magyar munkavállalók teljesítményük alapján ugyanolyan elbírálásában részesüljenek, mint az Unió más országában élők. Ezzel megakadályozhatjuk fiataljaink, értékes szakembereink kényszerűkülföldre távozását.



Igazságos adórendszert!

Igazságtalan, hogy a legmagasabb jövedelműek ugyanannyi adót fizetnek, mint az alacsony keresetűek, akiknek mindennapi küzdelmet jelent a megélhetés.
Javaslatunk szerint a legmagasabb jövedelműek adójának 16%-ról 20%-ra történő emelésével megvalósítható a legalacsonyabb jövedelműek adójának radikális csökkentése.
Ez egy megtérülő, újraelosztáson alapuló rendszer, amelynek célja, a jövedelemalapú egyenlőtlenségek enyhítése. A gazdagok kicsivel több adója hatalmas támogatás lehet a szegényeknek. Ennek részeként rendet kell tenni az adóbeszedés rendszerében, hogy lehetetlenné váljon a szervezett adóelkerülés.


Igazságos csődtörvényt!

Igazságtalan, hogy amíg a nehéz helyzetbe kerülő, vagy felelőtlenül gazdálkodó vállalkozások számára biztosított a csődvédelem helyzetük rendezésére, addig az önhibájukon kívül nehéz helyzetbe kerülő, ellehetetlenülő családokat senki és semmi nem védi. Míg a csődeljárás lezárultával a vállalatok megszabadulnak adósságaiktól és újrakezdhetik tevékenységüket, addig a csődhelyzetbe jutott magányszemélyek adósságát az utánuk következő generáció is nyögni fogja.
Nem halogatható tovább a magáncsőd intézményének törvényi megalkotása, amely biztosítja a rosszul kalkuláló, vagy vétlen hitelesek újrakezdését.


Igazságos végrehajtási törvényt!

Igazságtalan, hogy a jelenlegi szabályozás lehetőséget biztosít arra, hogy csekély összegű, akár néhány ezer forintos tartozás miatt is végrehajtás alá vonjanak megélhetéshez szükséges vagyontárgyakat, ingatlanokat. Ez egy jogbizonytalanságot fokozó és emberi méltóságot sértő rendszer.
Javaslatunk szerint az 1 millió forint alatti tartozások nem terhelhetők lakóingatlanra és nem eredményezhetik annak piaci érték alatti elárverezését. Így megszüntethető az a gyakorlat, hogy bárki kisösszegű tartozása miatt otthonával fizessen.

Igazságos parlamentet!

Igazságtalan, hogy jelenleg a parlamentbe bejutott pártok frakciófegyelme lehetetlenné teszi, hogy a képviselők lelkiismeretük és választókörzetük elvárásai alapján tevékenykedjenek.
Így hazánk jogrendszerét néhány párt határozza meg a civil szféra teljes kizárásával.
Javaslatunk szerint alkotmányos berendezkedésünk részévé kell tenni a korszerű kétkamarás parlamentet, ahol a képviselőházat a választott képviselők alkotják, míg a második kamarában a legfontosabb közösségek, civil szervezetek, szakszervezetek, önkormányzatok, szakmai szervezetek, egyházak, köztestületek, nemzetiségek és a határon túliak delegáltjai foglalnak helyet.


Igazságos pártfinanszírozást!

Igazságtalan, hogy a jelenlegi helyzetben a parlamentbe bejutott pártok kizárólagos joga rendelkezni a politikai szervezetek állami támogatásáról, ezzel biztosítva saját kivételezettségüket és ellehetetlenítve a kívül rekedteket.
Javaslatunk szerint a lakosság – az egyházak és civil szervezetek támogatásáhozhasonlóan – személyi jövedelemadójának (harmadik)
1%-át ajánlhatja fel pártok támogatására, értékelve azok teljesítményét és megszüntetve az aránytalan finanszírozást.
Így a társadalom évente fejezheti ki tetszését, vagy nemtetszését a négyévenkénti, választással járó véleménynyilvánítás mellett.


Igazságos képviselői rendszert!

Igazságtalan, hogy a parlamentbe bejutott jól fizetett képviselők munkáját választóik nem ellenőrizhetik, és nem értékelhetik.
Míg egy dolgozót az elbocsátás veszélye fenyegeti, ha munkáját nem végzi el maradéktalanul, addig egy parlamenti képviselő ma ilyen helyzetbe nem kerülhet.
Az igazságosság jegyében kezdeményezzük, a képviselői visszahívhatóság intézményének bevezetését.
Ez által az, aki nem végzi el tisztességesen feladatát, illetve alkalmatlan, vagy méltatlan tisztsége betöltésére, legyen visszahívható!


Igazságos kisvállalati támogatást!

Igazságtalan, hogy amíg Magyarországon a kis- és középvállalatok a dolgozók közel 70%-át foglalkoztatják, addig a fejlesztési és munkahely teremtési támogatásoknak mindösszesen 30%-ában részesülnek.
Igazságtalan, hogy a gazdaság gyengébb és kiszolgáltatottabb része viseli a nagyobb terheket.
Javasoljuk, hogy a magyar kis- és középvállalkozások kiemelt módon és könnyített eljárással részesülhessenek a hazai és Uniós forrásokból.
Az ő támogatásuk jövőbeni fejlődésünk záloga!




Az igazság kiderítése a privatizációs ügyekben!

Igazságtalan, hogy a köztulajdonnak tekintett állami vagyon a rendszerváltást követően úgy került magánkézbe, hogy ennek részleteiről a társadalom a mai napig szinte semmit sem tud.
A közvagyon jó részét az akkori vezetők úgy adták el a lakosság feje fölött, hogy sem az árról, sem a feltételekről nem tájékoztatták a
tulajdonos magyar népet.
Követeljük az elmúlt 25 év privatizációs szerződései teljesítésének felülvizsgálatát, a vállalt kötelezettségek betartásának ellenőrzését,
ha kell, a felelősségre vonást!
Célunk a privatizációs titkok kiderítése és az államot, valamennyiünket ért esetleges károk, megtéríttetése.


Igazságot, méltóságot és biztonságot mindenkinek!

Igazságtalan, hogy a szociális ellátás, a juttatások, segélyek hálója számtalan, önhibáján kívül nehéz, vagy ellehetetlenült helyzetbe került honfitársunkra nem terjed ki!
Igazságtalan, hogy az ország számtalan pontján nincs valódi közbiztonság, sokan úgy érzik, hogy a jog előtt sem egyenlők!
Minden település minden polgárának jár, hogy személyének, becsületének, vagyonának biztonságát az állam közpénzből fenntartott intézményei szavatolják!


További információkat tudhat meg a KTI weblodalán:

A KTI facebook oldalain pedig nyomon követheti a napi eseményeket is.

Ha tetszenek a bejegyzések, akkor like-olja, ossza meg, és szóljon hozzá bátran, kíváncsiak vagyunk a véleményére, mert nekünk Ön a legfontosabb!


A 2014-es országgyűlési választásokon indul a KTI.

Baranya megyei képviselő jelöltjei:

Baranya megye 1. számú választókerület:


Barna László

facebook oldal:

https://www.facebook.com/pages/Barna-L%C3%A1szl%C3%B3-KTI/404210179716274

Baranya megye 2. számú választókerület:


Kittl János




Facebook oldal:

https://www.facebook.com/pages/KTI-Kittl-J%C3%A1nos/597954696941951?ref=ts&fref=ts



Baranya megye 3. számú választókerület:


Bíró Zsolt

facebook oldal:


Baranya megye 4. számú választókerület:


Tari József

facebook oldal:

https://www.facebook.com/pages/KTI-P%C3%A1rt-Tari-J%C3%B3zsef/570353599710786?fref=ts


Ha tetszenek a bejegyzések, akkor like-olja, ossza meg, és szóljon hozzá bátran, kíváncsiak vagyunk a véleményére, mert nekünk Ön a legfontosabb!


Csatlakozzon Ön is mozgalmunkhoz! Ön is segíthet! Nagyon is sokat tehet az életkörülményeink javításáért.

Ha egy biztonságosabb, boldogabb jövőt szeretne, akkor kattintson a zöld borítékra és töltse ki a feliratkozási mezőket, és munkatársunk tájékoztatni fogja, hogy Ön miben tud segíteni a KTI-nek és mi miben tudunk segíteni Önnek:


 feliratkozás